• A
  • A
  • Paarse hoofddoek

    - Wie is de 'Vrouw met paarse hoofddoek' die Ronald Plasterk fotografeerde op zijn kamer, maar wier naam hij kwijt was? Binnen de korste keren was dat duidelijk nadat ScienceGuide over de foto-expo van de oud-minister publiceerde. Zij blijkt een zeer sportieve en actieve studente van INHolland te zijn.

    Khadija Outmany studeert Communicatie aan deze hogeschool sinds 2007. Zij is bovendien sportcoördinator bij de vereniging Al Manaar van Moskee El Islam in de Haagse Schilderswijk. "Eigenlijk ben ik altijd al sportfanaat geweest, een beetje het jongetje thuis."

    "Ik heb samen met nog vier meiden van onze vereniging het certificaat gehaald. Wij zijn in twintig lessen klaargestoomd om les te kunnen geven. Ik heb veel geleerd. Bijvoorbeeld over hoe je een groep aanpakt. Iedereen is anders, maar toch moet je dat weten te sturen. Ik ga binnenkort stage lopen bij een zaalvoetbalvereniging voor meiden. Meiden coachen, ofwel gillen vanaf de kant", vertelt Khadija lachend in 'Den Haag Mozaiekstad', een krant voor de relaties van de gemeente, die deze maand uitkwam.

    De alerte ScienceGuide-lezer die haar direct herkende? Youssef Oualhadj, oud-voorzitter van de Haagse studentenvakbond. Volg hem op Twitter!