• A
 • A
 • Simon Verwer ScienceGuide Student 2010-2011

  - Havo-leraar filosofie in Noordwijkerhout, masterstudent Frans en bijna promovendus. ‘Eerst de Klas’-student Simon Verwer is de ScienceGuide Student van 2010/2011, samen met ISO en LSVb aangewezen. Vandaag wordt hij gehuldigd door Staatssecretaris Halbe Zijlstra op het Ministerie van OCW. “Filosoferen en leren denken met pubers in Havo 3 gaat niet vanzelf, hè?” lacht Simon in gesprek met ScienceGuide.

  Simon Verwer (UU) is de zevende student die ISO, LSVb en ScienceGuide als hun 'student van het academisch jaar' kiezen en die door de regering gehuldigd wordt. Simon zat in de eerste lichting student-docenten van het project 'Eerst de Klas',  het traineeprogramma voor excellente academici in het bedrijfsleven en het onderwijs. Daarin heeft hij uitgeblonken met zijn inzet en inhoud over veel meer dan zijn vakgebied filosofie.

  U leest een indringend portret en vraaggesprek met Simon over zijn Werdegang als student én docent in spe bij de VU, UvA en UU, aan de Sorbonne, aan de Amazone in Peru, in Havo 3 te Noordwijkerhout, bij Ahold en Shell en in het programma 'Eerst de Klas' hier op ScienceGuide.

  "Iedereen wil dat de beste studenten voor de klas gaan staan, maar krijg dat maar eens voor elkaar. Simon Verwer is gewoon het levende symbool van het succes van de eerste initiatieven die in het hoger onderwijs zijn genomen om hier echt verandering in te brengen. Een student Frans die havisten filosofieles geeft en bij Shell toekomstscenario's helpt ontwerpen, zulke leraren daar snakt Nederland naar", licht ScienceGuide hoofdredacteur Pieter Gerrit Kroeger de keuze voor Verwer en het thema voor de uitverkiezing van dit jaar toe.

  ISO-voorzitter Guy Hendricks zegt: "Simon Verwer vervult een voorbeeldrol voor studenten door op meerdere vakgebieden te excelleren. Daarbij onderstreept hij het belang van het combineren van verschillende studierichtingen als uitdaging en kans."

  LSVb-voorzitter Sander Breur onderstreept daarbij nog eens: "Als wij in Nederland echt wat willen verbeteren aan de toekomst van de jeugd hebben wij meer van zulke mensen en studenten als Simon Verwer nodig. Deze jonge enthousiaste docenten moeten we koesteren en stimuleren."