• A
 • A
 • Sollicitatiecoach voor HBO-student

  - Hoe komt een student in tijden van economische malaise toch optimaal voor de dag? Solliciteren kun je leren en Monsterboard trekt daarvoor de hogescholen langs.

  Studenten die binnenkort de arbeidsmarkt opgaan zullen als gevolg van de economische crisis hevige concurrentie ondervinden op de arbeidsmarkt. Om die studenten een steuntje in de rug te geven start Monsterboard.nl morgen met een 'College Tour' langs een aantal hogescholen in Nederland. Experts van deze loopbaansite zijn gedurende een middag beschikbaar voor carrière- en sollicitatieadvies. 

  "Het goed formuleren van duidelijke carrièredoelen en een goed CV zijn essentiële onderdelen van het sollicitatieproces. Studenten zullen wij hier tijdens de 'College Tour' advies over geven", zegt Freek Jordans hierover. Hij treedt op als carrièrecoach van Monsterboard.

  Je 'eigen merk' op het web

  "In deze tijd van economische crisis is het bovendien zaak je op zoveel mogelijk vlakken te onderscheiden van andere kandidaten. Nu steeds meer werkgevers via social media een beeld proberen te krijgen van sollicitanten zien wij het als onze taak om iedereen de kansen in te laten zien van een autenthiek en eigen online profiel. Tijdens de 'College Tour' gaan we hier uitgebreid op in." Gedurende de 'College Tour' geeft Freek Jordans een presentatie over hoe studenten het beste een onderscheidend CV kunnen opstellen.

  Joost Geurtsen, expert op het gebied van social media, presenteert de beste methoden om online personal branding in te zetten. Beiden zijn gedurende de middag beschikbaar voor persoonlijk advies. Studenten kunnen ook bij een fotostand terecht om een zakelijke profielfoto voor social media kanalen te laten maken.