• A
 • A
 • Karel van der Toorn helpt Windesheim

  - Een commissie van wijzen moet Windesheim gaan helpen de recente problemen het hoofd te bieden. De hogeschool kwam in opspraak door onvolkomenheden bij de studie journalistiek. Karel van der Toorn, oud-UvA-voorzitter, gaat leiding geven aan de commissie.

  In het radioprogramma Dit is de Dag op Radio 1 maakte Van der Toorn bekend dat hij leiding gaat geven aan een commissie die de opleiding journalistiek tegen het licht moet gaan houden. Die opleiding kwam recent in het nieuws toen een zeer kritische visitatie uitlekte.

  "Ik vind het belangrijk dat er goed naar gekeken wordt. De kwaliteit van het onderwijs gaat mij ter harte net zo als dat het bestuur van Windesheim ter harte gaat," licht Van der Toorn zijn keuze toe om het collegebestuur van Windesheim bij te staan in het onderzoek.

  De opdracht die de commissie heeft meegekregen is kijken naar het onderwijsprogramma en te bezien of de verbeteringen die inmiddels zijn voorgesteld ook voldoende zijn om volgend jaar wel voor NVAO-accreditatie in aanmerking te komen. Naast Van der Toorn wordt de commissie gecompleteerd door een journalist en een hoogleraar journalistiek.

  Karel van der Toorn stapte deze zomer op als collegevoorzitter van de UvA en de HvA naar aanleiding van een verschil in inzicht met de Raad van Toezicht. Van der Toorn wilde graag vaart maken met de voornomen fusie van de UvA en de VU, daar waar de RvT dat niet wilde.