• A
 • A
 • Internationale Pabo van start

  - In samenwerking met partners uit Zweden, Denemarken en Noorwegen gaat Stenden met ingang van september een ‘Specialisatie Internationaal’ aanbieden van de lerarenopleiding. “Dit is de ideale opleiding voor studenten die willen omgaan met leerlingen uit verschillende culturen.”

  De 'Specialisatie Internationaal' is ontwikkeld door de Pabo-opleiding van Stenden in samenwerking met partners uit Zweden, Denemarken en Noorwegen. De opleiding werkt met onderdelen van de belangrijkste curricula die in internationale scholen worden gebruikt en besteedt uitgebreid aandacht aan wereldburgerschap en het lesgeven in een multiculturele klas.

  Onderwijservaring in het buitenland

  Onderwijservaring doe je niet alleen op in Nederlandse scholen, maar tevens in geselecteerde, internationale scholen in het buitenland. Zo zijn de Pabo-studenten verplicht een half jaar onderwijs te volgen bij éé van de partners in Scandinavië, waar ook de stages worden gelopen. Met deze opleiding speelt Stenden in op de toenemende vraag uit het werkveld naar internationale leraren.

  Op de nieuwe opleiding is de voertaal Engels, de te taal die op de meeste internationale scholen wordt gesproken. Om toegelaten te worden moeten studenten de Engelse taal aantoonbaar goed beheersen. Peter Elting, mede-initiatiefnemer en projectleider van de opleiding is enthousiast. "Dit is de ideale opleiding voor studenten die willen omgaan met leerlingen uit verschillende culturen, een onderwijsopleiding volgen en hun horizon willen verbreden."

  Meppel centrum van internationaal onderwijs

  Over de gehele wereld zijn er meer dan 5.000 internationale scholen die met name voor kinderen van expats bedoeld zijn. De nieuwe specialisatie van Stenden moet studenten opleiden die voldoende zijn voorbereid op het werken in een dergelijk internationale omgeving. De opleiding is gehuisvest in Meppel waar Stenden al ervaring heeft opgedaan met het verzorgen van internationale opleidingen.