Rutte omarmt wederom het HBO

Nieuws | de redactie
10 april 2015 | Mark Rutte komt spreken op het Jaarcongres van de Vereniging Hogescholen. Hij zal daar nogmaals benadrukken wat het belang is van het HBO als opleider van vakmensen op het hoogste niveau. Dit deed de premier onlangs ook al bij Fontys, toen sprak hij over het HBO als “een ijzersterk punt van Nederland.”

23 april organiseert de Vereniging Hogescholen het Jaarcongres, onder de titel ‘hbo@work, de arbeidsmarkt van de toekomst.’ Naast de premier spreken ook Hans de Boer, voorzitter VNO-NCW, Thom de Graaf, voorzitter van de VH. De premier zal in gesprek gaan met een aantal aanwezigen en zal een korte speech geven over het belang van het HBO in bij de opleiding van vakmensen op het hoogste niveau.

Dat de premier het HBO een warm hart toedraagt werd onlangs ook al duidelijk bij een bezoek aan Fontys. Hij bezocht toen het net geopende Experticecentrum EGT. Waarin technologie en zorg multidisciplinair bijeengebracht worden. Wat Rutte bijzonder aansprak, was de wijze waarop de hogeschool en bedrijven hierbij de ouderen zelf betrekken bij het verlenen van zorg.

Rutte bezag deze oplossingen van dit Expertisecentrum van Fontys als een handelsmerk van Nederland.  “Elders in de wereld noemen ze altijd drie dingen waar Nederland voorop loopt en grote kansen heeft: water, voedsel en vergrijzing. Bij het bedenken van nieuwe oplossingen zijn we bij deze drie thema’s leidend en die kennis en slimme producten zijn een belangrijk export product voor ons land.”

Een van de onderzoekers legde de premier toen uit wat er zo bijzonder is aan deze aanpak. “Het HBO is de missinglink tussen de hightechdingen, die ze bij de TU bedenken en de vragen die de praktijk of een bedrijf vaak stelt,” De premier reageerde instemmend. “Ja dat snap ik, die praktische inslag vind ik een ijzersterk punt van het HBO in ons land,”

Lees hier het hele verslag van het bezoek van de premier aan Fontys.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK