• A
 • A
 • Dossier Technologie
  5 artikelen  
  31 oktober - Op meerdere plaatsen in het land onderzoeken onderwijsinstellingen samen met kleine en grote ondernemers de mogelijke toepassingen van Blockchain. Op de Brightlands campus ziet Pieter Verhagen (TNO) ontwikkelt het bedrijfsleven toepassingen die ook in het onderwijs van pas kunnen komen.
  26 oktober - Afgelopen vrijdag was het feest op de Zernikecampus in Groningen. Dit jaar viert de Rijksuniversiteit Groningen dat het 20 jaar geleden is dat deeltjesversneller AGOR in gebruik werd genomen. Onlangs besloot de universiteit de looptijd nog eens met 20 jaar te verlengen.
  (Foto: Maurizio Pesce)
  12 oktober - “We moeten ophouden met dingen een ‘revolutie’ te noemen.” Op het 4TU congres over VR en AR sprak Pierre Dillenbourg (EPFL) over de verschillende niveau’s van augmented reality en wanneer deze technieken een meerwaarde zijn voor het onderwijs.
  VIRGO Observatory
  9 oktober - Voor het onderzoek naar zwaartekrachtgolven dat vorige week de Nobelprijs voor de Natuurkunde won is veel rekenkracht nodig. Ook Nederland draagt daar aan bij. Op de faciliteiten van SURFsara en Nikhef wordt dit jaar voor alleen dat onderzoek al 12,5 miljoen uur aan rekenwerk verricht.
  (foto: Universiteit Utrecht)
  6 oktober - Bij de coöperatiedag van SURF werd stilgestaan bij het al weer dertigjarig bestaan van de organisatie die de digitale infrastructuur van heel het mbo, hbo en wo organiseert. “Nederland moet de uniciteit van SURF nog beter benutten”, stelde UU-rector Bert van der Zwaan.