• A
 • A
 • Dossier Top Kennisnaties
  5 artikelen  
  16 november - “De rol van de universiteit zijn wij een beetje uit het oog verloren.” Op de dag van de 90e dies van de Tilburg University reflecteren Rector Emile Aarts en hoogleraar communication and technologies Marjolijn Antheunis op de inhoud en de vorm van het academisch onderwijs en onderzoek.
  24 oktober - Studeren in Nederland is relatief duur en wordt maar in beperkte mate financieel mogelijk gemaakt, zo blijkt uit een Europese vergelijking in opdracht van de Europese Commissie. In dat opzicht gaat Nederland steeds meer op het Verenigd Koninkrijk lijken.
  (Ook de RuG roept medewerkers op de petitie te tekenen, foto: Wutsje)
  19 oktober - Na de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit roept nu ook de Rijksuniversiteit Groningen op om de petitie te tekenen voor meer geld voor wetenschappelijk onderwijs. Zij constateren dat er steeds minder geïnvesteerd wordt in de band tussen onderwijs en onderzoek.
  10 oktober - Geen onderwijsinstelling die niet zweert bij internationalisering. En toch trekken maar enkele hogescholen en universiteiten naar het buitenland om elders een campus op te richten. Wie zijn die academische wereldveroveraars?
  (Foto: Global Access Point)
  3 oktober - Geldverstrekkers van wetenschappelijk onderzoek zouden (mede)eigenaar moeten worden van de gegenereerde data. Volgens cardioloog en onderzoeker Roland van Kimmenade werkt dit fraude tegen en zou het van Nederland een gidsland in open science kunnen maken.