Nieuwsbrief ScienceGuide, maart 2017- Nummer 8
 
 
 
 
 
 
HO sluit bondgenootschap tegen prestatieafspraken
IMG
 
Het ISO en de LSVb hebben met de VH en de VSNU een akkoord bereikt over nieuwe kwaliteitsafspraken. De opbrengsten van het leenstelsel zullen middels afspraken worden geïnvesteerd. Die investering kan echter niet worden afgepakt als instellingen de beoogde rendementen niet behalen.


 
 
 
IMG
 
'Een kratje bier per jaar'
 
 
 
 
Het is een beproefde tactiek van ministers: bezuinigen onder het mom van investeringen. Maar worden die middelen eigenlijk wel op de beloofde manier besteed, en hoe kom je daar achter? Vaste columnist Lisa Westerveld spreekt over haar ervaringen met oud-minister Plasterk.


 
 
 
IMG
 
Pabo-opleiding nu ook op de universiteit
 
 
 
 
"Het is niet zo dat er een enorme kloof zit tussen hbo'ers en academici, dat valt in de sociale wetenschappen best mee, misschien zijn ze wel beter." Eppo Bruins (ChristenUnie) is nog niet overtuigd van meer academici voor de klas en wil vooral het hbo-onderzoek versterken.


 
 
 
IMG
 
Wie volgt Karl Dittrich op?
 
 
 
 
Vorige week kopte ScienceGuide dat de VSNU een vacature uit had gezet voor de functie van voorzitter. Vandaag sluit de vacature om Karl Dittrich per 1 oktober op te volgen. Tijd om op een rij te zetten wat de verwachtingen zijn bij de nieuwe voorzitter en wie daarvoor in aanmerking komen.


 
 
 
IMG
 
Geen toetsfabriek
 
 
 
 
In september startten de eerste acht opleidingen met het experiment leeruitkomsten die het leven lang leren meer mogelijkheden zou moeten bieden. Op het jaarlijkse NVAO congres lichtten Janine van Drieënhuizen (Christelijke Hogeschool Ede) en Fokke Aukema (HAN) hun eerste ervaringen toe.




 
 
IMG
 
Internationalisering meer dan handel
 
 
 
 
“Een schot hagel,” zo typeert Pieter Duisenberg (VVD) het huidige internationaliseringsbeleid. Bij het Talentdebat pleitte hij voor gericht kijken naar welke sectoren Nederland vooruit moet schuiven om buitenlandse studenten te werven. Van Lisa Westerveld (GroenLinks) mogen economische belangen wel wat minder leidend zijn.


 
 
 
IMG
 
ScienceGuide zoekt stagiair webdesign en beeldredactie
 
 
 
 
Ben jij een bachelorstudent hbo/wo en op zoek naar een leuk afstudeerproject? Dan zijn wij op zoek naar jou. ScienceGuide gaat zijn look veranderen en jij kunt meedoen met dat proces in de vorm van een intensieve stage. Reageer voor 15 maart!


 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Hier afmelden voor de nieuwsbrief
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2016