Nieuwsbrief ScienceGuide, oktober 2017- Regeerakkoord Rutte-III
 
 
 
 
 
 
Rutte-III houdt vast aan prestatiebekostiging
IMG
 
Het hoger onderwijs krijgt er van Rutte-III geen geld bij, sterker nog er moet bezuinigd worden. Wel wordt geïnvesteerd in fundamenteel en toegepast onderzoek en ook de bèta-opleidingen kunnen rekenen op meer geld. Er komen kwaliteitsafspraken en opleidingen worden getoetst op hun aansluiting op de arbeidsmarkt.


 
 
 
IMG
 
Lager collegegeld sigaar uit eigen doos
 
 
 
 
Onderwijspartij D66 treedt trots naar buiten met €1,9 miljard extra investeringen in onderwijs, onderzoek en innovatie. Studentenbonden zijn niettemin kritisch. “Het kabinet doet netto niks om het hoger onderwijs toegankelijker te maken,” stelt de LSVb. “Lenende studenten betalen zelf de rekening voor de halvering van het collegegeld.”


 
 
 
IMG
 
Individuele leerrekening voor leven lang leren
 
 
 
 
Er komt een individuele leerrekening voor alle Nederlanders die een startkwalificatie hebben behaald. De leerrekening moet de huidige fiscale aftrekpost voor scholingskosten gaan vervangen. Met die maatregel wil de regering de weg bereiden voor een gebundeld overheidsbeleid rond leven lang leren.


 
 
 
IMG
 
Eerste sprekers taalsymposium bekend
 
 
 
 
Op 29 november organiseren ScienceGuide en de Hogeschool Rotterdam een symposium over taal in het onderwijs. Vandaag presenteert ScienceGuide de eerste sprekers waaronder Iliass el Hadioui en Rik Torfs. Zij zullen spreken over taal en diversiteit en over de verengelsing van het hoger onderwijs.


 
 
 
 
Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar, klikt u dan hier
Klopt uw e-mailadres niet meer, pas het hier aan
 
 
 
 
www.scienceguide.nl
redactie@scienceguide.nl
(020) 428 53 71
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Copyright Scienceguide 2017