• A
 • A
 • 30 januari - Nu het studievoorschot er komt, heeft OCW naar eigen zeggen een bedrag dat kan oplopen tot €1 miljard ter beschikking om te investeren in kwaliteit. De HO-tour langs instellingen dient als inspiratie, maar Bussemaker roept ook individuele studenten nadrukkelijk op tot meedenken.
  30 januari - De kwaliteit van HBO en WO is goed, maar hoe we die definiëren is nog veel te veel naar binnen gekeerd. Feitelijk weten we bovendien maar weinig, zegt OECD-topman Dirk van Damme.
  Opinie
  23 januari - De eerste maanden van studie zijn cruciaal. Wil je uitval voorkomen, zullen de resultaten dan goed moeten zijn. UU-decaan Theo Wubbels pleit er voor dat leerlingen in het eind van het vwo al leren hoe het is om op de universiteit te studeren. “Pas dan kan matching volledig een functie vervullen.”
  19 januari - Tom Hoven stelt voor dat de Eerste Kamerleden de droom van Jet Bussemaker realiseren en zich als competente rebellen van hun beste kant laten zien. En “als u dan toch voor het leenstelsel bent, draag er dan zorg voor dat dit op een verantwoorde manier, die een onderwijsministerie waardig is, wordt ingevoerd.”
  Nieuwsbrief
  30 januari - Welke route kiest Bussemaker voor kwaliteitszorg? Wat heeft Nederland Duitsland te bieden op de Hannover Messe? Zijn wij het enige universum en hoe gaan we verder met hoger onderwijs nu het studievoorschot een feit is. Lees dit en meer in de Nieuwsbrief van 28 januari.
  28 januari - De Nieuwsbrief van 21 januari waarin Van Ojik de triomf viert van het studievoorschot dat de Senaat overleefde, Wikipedia-oprichter Jimmy Wales een onderscheiding kreeg in Maastricht, de Amerikanen leren van Nederlands onderwijs en India doorbreekt als kennisnatie met een showcase in Hannover.
  30 januari - Een krachtiger signaal van de renaissance van Inholland kon minister Bussemaker niet geven. Jet de Ranitz is de nieuwe juryvoorzitter voor het predicaat ‘excellente’ school.
  30 januari - In navolging van Harvard wil UvA-rector Dymph van den Boom een erecode instellen voor studenten. Dit naar aanleiding van gevallen van fraude bij digitale toetsen. Professor Jan-Willem Duyvendak heeft samen met studenten zo’n hoofdstedelijke code opgesteld.
  30 januari - The crucial role of education in the economic succes of countries. Competition for Genghis Khan's genetic legacy. Afghanistan building its economic system. And in this week's On the Agenda extra focus on China which further tightens the internet as well as its education.
  30 januari - “We have found the parent material of interplanetary dust particles.” Comet Chury is shredding ever more dust and gasses as it nears the sun in its adventurous roundtrip through the solar system. Rosetta helps us understand more and more what is happening in ‘real time’.
  30 januari - Wat voor maakproces heeft de hybride kunstenaar, en hoe leidt je die op? Die vraag wil Nirav Christophe beantwoorden als lector Performatieve Maakprocessen van HKU. “De hedendaagse kunstenaar werkt voortdurend met verschillende media, platformen en disciplines.”
  29 januari - “Ik heb nooit over kanteling gesproken. Het is ook een begrip waar ik me helemaal niet thuis bij voel.” Koos van der Steenhoven reageert in Tweede Kamer op kritiek ,dat hij NWO zou willen kantelen. Voorzitter van de Wetenschapsagenda Rinnooy Kan hoopt dat zijn werk zal leiden tot meer geld.
  28 januari - 50 jaar geleden stierf Winston Churchill, staatsman, Nobelprijswinnaar voor de literatuur, bonvivant, premier, minister van Financiën en van Marine, redenaar, wetenschapsliefhebber en onderwijskenner. ”We must all learn how to support ourselves, but we must also learn how to live.”
  16 januari - Hoezo, bèta niet leuk, niet spannend? Bij de Oscars gaat een epische strijd losbarsten tussen twee films en acteurs met het meest nerdy karakter uit de filmhistorie: de biopics over Alan Turing en Stephen Hawking.
  @ScienceGuideEU voor het laatste internationale nieuws
   $(function(){
    $("#RWDHXAVPDY").tweet({
     avatar_size: 35,
     count: 6,
     query: "from:ScienceGuideEU ",
     filter: function(t){ return ! /^@\w+/.test(t["tweet_raw_text"]); },
     template: function(i){return i["avatar"] +" " + i["user"] + " " + i["time"] + " " + i["text"]},
     loading_text: " ",
     refresh_interval: 60
    }).bind("loaded",function(){$(this).find("a").attr("target","_blank");});;
   });