• A
 • A
 • In een vergrijzende samenleving wordt de zorg voor ouderen steeds belangrijker. Ook bij Inholland is men daar mee bezig. Op 24 mei spreekt Robbert Gobbens, lector Gezondheid en Welzijn van kwetsbare ouderen, zijn rede uit in Amsterdam. Hier gaat hij in op hoe praktijk, onderzoek en onderwijs beter verbonden kunnen worden.
  Onderwijs en onderzoek
  22 februari - Om de twee weken bevragen Jet de Ranitz (Inholland) en Kees Boele (HAN) elkaar over hun werk op de hogeschool. Deze week is de beurt aan Jet de Ranitz die haar oor te luisteren legde bij haar studenten over studiesucces. “Kies je eigen tempo en zorg dat je er plezier in houdt.”
  25 januari - Iedere twee weken schrijven Kees Boele (HAN) en Jet de Ranitz (Inholland) elkaar met hun ideeën over hoger onderwijs. Deze week is Jet de Ranitz aan de beurt. “Meestal heb ik wel een idee van wat ik wil en hoe ik er ongeveer zou willen komen, maar het resultaat komt tot stand in het samenspel met onze mensen.”
  19 januari - “De brug slaan tussen de mens en de potentie van technologie, met als doel een betere gezondheidszorg en samenleving,” dat wil Laurence Alpay die begin dit jaar benoemd werd als associate lector eHealth bij Inholland.
  21 december - Iedere twee weken delen Kees Boele (HAN) en Jet de Ranitz (Inholland) hun visie op het besturen van beider hogescholen. In de laatste briefwisseling voor de Kerst is het de beurt de Jet de Ranitz. “ik geef geen les, maar ik leer elke dag.”
  22 november - Om de twee weken schrijven Jet de Ranitz (Inholland) en Kees Boele (HAN) elkaar. U kunt bij ons met hen in discussie over het dagelijks reilen en zeilen van de bestuurder. Deze keer het moeilijke gesprek over mislukkingen. “Ik geloof dat dit één van de zwaarste dingen is uit het bestaan van een manager.”
  Frans van der Reep
  4 april - “Natuurlijk is het leuk dat mijn koelkast zelf melk bestelt op basis van data gerelateerde patronen. Deep learning op basis van big data kent grote beloften,” zegt Frans van der Reep van Inholland. Geen wonder dat dit op de Hannover Messe tijdens de Wissenstag van ScienceGuide een hoofdthema zal zijn.
  14 januari - “Realiseert u zich dat software nog steeds geen wettelijke productaansprakelijkheid kent en dat de formele positie van bitjes die door de lucht vliegen niet geregeld is?” Inholland lector Frans van der Reep pleit daarom voor een ”recht op offline leven” en een overheid die daarbij echt nadenkt.
  Quality of Life
  30 januari - Een krachtiger signaal van de renaissance van Inholland kon minister Bussemaker niet geven. Jet de Ranitz is de nieuwe juryvoorzitter voor het predicaat ‘excellente’ school.
  24 november - Op het NHOC maken het ISO en ScienceGuide bekend wie de Lector van het Jaar 2011 is. Wie volgt Stijn Verhagen (HU) op? Lectoren van Zuyd, Inholland en Fontys zijn genomineerd.
  Entrepeneurship
  17 maart - “Een echte ingenieur, voortgedreven door een duidelijke visie.” Inholland-alumnus Tim Horeman-Franse is verkozen tot Ingenieur van het Jaar. Hij kreeg de Prins Friso Ingenieursprijs in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. “Het ontwerp van veel medische instrumenten is veertig, vijftig jaar oud. De standaard kan hoger, maar er zijn obstakels die innovatie tegenhouden.”
  7 januari - “Alle grote financiële concerns bouwen online experiences voor de nieuwe generatie omdat iedereen denkt dat ze alles digitaal doen.” Onderzoek van Inholland-studenten geeft hier voor die bedrijven “een totale disruptie, want jongeren zijn nog geen klant en worden daarom nooit meegenomen in onderzoeken.”