• A
 • A
 • Onderwijs en onderzoek
  6 juli - Een laatste brief van Jet de Ranitz (Inholland) aan Kees Boele (HAN) voor dat de zomervakantie begint. Daarin beziet zij haar eigen rol op de hogeschool. “Hoe streng moet ik zijn, of hoe meegaand? Hoe help ik onze mensen – collega’s en studenten – hun eigen potentieel te ontdekken en te ontplooien?
  18 mei - In 2013 muntte Koning Willem-Alexander de term participatiesamenleving. Wat heeft dat de afgelopen jaren betekent voor de verzorgingsstaat? Inholland-lector Thomas Kampen ziet hoe de verhoudingen tussen professionals en burgers in de zorg aan het veranderen zijn.
  8 mei - Studiekeuze is geen eenmalig moment, maar een proces. Dat is de belangrijkste conclusie uit het onderzoek van Jeany van Beelen-Slijper die op 11 mei promoveert aan de RUG. De beleidsadviseur van Inholland Rotterdam bracht de schoolloopbanen van studenten in het hbo in kaart.
  29 maart - Om de twee weken bevragen Jet de Ranitz (Inholland) en Kees Boele (HAN) elkaar over hun werk op de hogeschool. Deze week reageert Jet op het rapport van de commissie Van de Donk. "Ons rendement kan niet altijd stijgen. Het is niet zo maakbaar."
  24 maart - Gistermiddag hield Rutger Kappe bij Inholland Haarlem zijn rede als lector Studiesucces. Hierin pleit Kappe voor verbinding van docent, student en diensten: “In verbinden zie ik voor onze hogeschool een interessante strategie die het potentieel heeft een doorbraak te kunnen realiseren op het gebied van studiesucces.”
  Frans van der Reep
  6 juni - Zelfsturend vervoer en ingrijpen in ongeboren menselijk leven. Het zijn beiden ontwikkelingen met vergaande maatschappelijke gevolgen. Lector Frans van der Reep (Inholland) en journalist Maria van Boekelen vragen zich af of we als burgers daar wel voldoende grip op hebben.
  4 april - “Natuurlijk is het leuk dat mijn koelkast zelf melk bestelt op basis van data gerelateerde patronen. Deep learning op basis van big data kent grote beloften,” zegt Frans van der Reep van Inholland. Geen wonder dat dit op de Hannover Messe tijdens de Wissenstag van ScienceGuide een hoofdthema zal zijn.
  Quality of Life
  30 januari - Een krachtiger signaal van de renaissance van Inholland kon minister Bussemaker niet geven. Jet de Ranitz is de nieuwe juryvoorzitter voor het predicaat ‘excellente’ school.
  24 november - Op het NHOC maken het ISO en ScienceGuide bekend wie de Lector van het Jaar 2011 is. Wie volgt Stijn Verhagen (HU) op? Lectoren van Zuyd, Inholland en Fontys zijn genomineerd.
  Entrepeneurship
  17 maart - “Een echte ingenieur, voortgedreven door een duidelijke visie.” Inholland-alumnus Tim Horeman-Franse is verkozen tot Ingenieur van het Jaar. Hij kreeg de Prins Friso Ingenieursprijs in het bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. “Het ontwerp van veel medische instrumenten is veertig, vijftig jaar oud. De standaard kan hoger, maar er zijn obstakels die innovatie tegenhouden.”
  7 januari - “Alle grote financiële concerns bouwen online experiences voor de nieuwe generatie omdat iedereen denkt dat ze alles digitaal doen.” Onderzoek van Inholland-studenten geeft hier voor die bedrijven “een totale disruptie, want jongeren zijn nog geen klant en worden daarom nooit meegenomen in onderzoeken.”