• A
 • A
 • Bij complexe sociale problemen kan artistiek onderzoek een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten en perspectieven. Dat stellen Anke Coumans (Hanze) en Ingrid Schuffelers (HKU) in een bijdrage aan ScienceGuide.
  Onderwijs
  17 mei - Toen Loes Damhof (Hanzehogeschool Groningen) vorig jaar docent van het jaar werd, ontving zij de eerste Comeniusbeurs van €50.000. Ze wist gelijk wat ze met dat geld zou gaan doen. Vorige week presenteerde zij de resultaten van het ‘Futures Literacy Knowlab’ aan studenten, beleidsmakers in het onderwijs en OCW.
  2 mei - Verandermanagers willen ze opleiden, voor beroepen die nog niet bestaan. Nynke Annema is student van de eerste lichting die de nieuwe masteropleiding Healthy Ageing Professional op de Hanzehogeschool doet. “Je creëert in feite je eigen baan.”
  Onderzoek
  4 mei - Groningen heeft al 32 jaar een stedenband met Tianjin, een stad met 11 miljoen inwoners aan de oostkust van China. Maar wat gebeurt daar precies mee?. De Hanzehogeschool geeft daar nu met partners in het Chinese hoger onderwijs handen en voeten aan.
  13 maart - Volgende week wordt Hanze-lector Willem Foorthuis officieel geïnstalleerd. Niet op de hogeschool in Groningen, maar in de strokartonfabriek in Oude Pekela. “Ik kom naar de ondernemers. Ik hoop dat zij met vragen komen,” zegt Foorthuis in Dagblad van het Noorden.