• A
 • A
 • Maandag werd voor de eerste maal de Transzoen uitgereikt aan Michèle Garnier van de Hanzehogeschool. De prijs eert werkgevers die het voortouw nemen in transgendervriendelijk werkgeverschap.
  Onderwijs
  29 maart - Er is in het hbo eindelijk meer ruimte voor het ontwikkelen van professionele masters. Toch lijkt de sector nog terughoudend en kiezen vwo’ers steeds minder vaak voor het hbo. Dat is jammer, zegt Rob Verhofstad (Hanzehogeschool). Hij schetst hoe de professionele master zich moet positioneren om echt van waarde te zijn.
  3 maart - De Gemeente Groningen, het Alfa-college, het Noorderpoort en de Hanzehogeschool slaan de handen ineen voor het organiseren van de inburgering, integratie en het onderwijs van vluchtelingen.
  Onderzoek
  13 maart - Volgende week wordt Hanze-lector Willem Foorthuis officieel geïnstalleerd. Niet op de hogeschool in Groningen, maar in de strokartonfabriek in Oude Pekela. “Ik kom naar de ondernemers. Ik hoop dat zij met vragen komen,” zegt Foorthuis in Dagblad van het Noorden.
  21 februari - Dr. Ishan Engin Bal van het Earthquake Engineering & Disaster Management Institute in Istanbul wordt lector Aardbevingsbestendig Bouwen bij de Hanzehogeschool. Engin Bal deed in Istanbul onderzoek naar hoe historische gebouwen reageren op trillingen in de grond.