• A
 • A
 • Volgende week wordt Hanze-lector Willem Foorthuis officieel geïnstalleerd. Niet op de hogeschool in Groningen, maar in de strokartonfabriek in Oude Pekela. “Ik kom naar de ondernemers. Ik hoop dat zij met vragen komen,” zegt Foorthuis in Dagblad van het Noorden.
  Onderwijs
  3 maart - De Gemeente Groningen, het Alfa-college, het Noorderpoort en de Hanzehogeschool slaan de handen ineen voor het organiseren van de inburgering, integratie en het onderwijs van vluchtelingen.
  23 februari - Een van de belangrijkste belemmeringen van ouder worden is kwetsbaarheid. Professor dr. Ivan Bautmans gaat als visiting professor aan de slag bij het Hanze-lectoraat Healthy Aging om te kijken wat nodig is om efficiënte oefentherapie voor ouderen op te stellen.
  Onderzoek
  21 februari - Dr. Ishan Engin Bal van het Earthquake Engineering & Disaster Management Institute in Istanbul wordt lector Aardbevingsbestendig Bouwen bij de Hanzehogeschool. Engin Bal deed in Istanbul onderzoek naar hoe historische gebouwen reageren op trillingen in de grond.
  30 januari - “Ik heb eerlijk gezegd niet zo veel op met het woord krimp”, vertelt Elles Bulder, Hanze-lector Krimp & Leefomgeving. “Het is een onduidelijk concept en heeft een negatieve connotatie. Ik spreek liever over demografische transitie en selectieve krimp, daarmee adresseer je de problematiek beter.”