• A
 • A
 • ‘Computational Thinking’ is één van de 21e eeuwse vaardigheden. Maar hoe leer je kinderen dat op de basisschool. Onderzoekers van de Hanzehogeschool oefenen nu met oefeningen van LEGO en een app. Dat zorgt ook bij de docenten in opleiding voor uitdagingen.
  Onderwijs
  29 juni - “We zijn de enige rurale plek ter wereld waar nu met het 5G netwerk gewerkt kan worden. Dat biedt heel veel mogelijkheden.” Voorzitter Henk Pijlman van de Groningse Hanzehogeschool laat bij de opening van de nieuwe Digital Society Hub en het 5G Lab zien wat er allemaal mogelijk wordt.
  23 juni - “Uiteindelijk is tijd voor docenten het belangrijkste om onderwijsinnovatie te stimuleren,” zegt onderwijsadviseur Ank Boersma (Hanzehogeschool). Zij ziet hoe blended learning zich meer en meer verspreid door de hogeschool.
  Onderzoek
  21 juni - Bij complexe sociale problemen kan artistiek onderzoek een zinvolle bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe inzichten en perspectieven. Dat stellen Anke Coumans (Hanze) en Ingrid Schuffelers (HKU) in een bijdrage aan ScienceGuide.
  4 mei - Groningen heeft al 32 jaar een stedenband met Tianjin, een stad met 11 miljoen inwoners aan de oostkust van China. Maar wat gebeurt daar precies mee?. De Hanzehogeschool geeft daar nu met partners in het Chinese hoger onderwijs handen en voeten aan.