• A
 • A
 • Wetenschap op de agenda

  - Discussieer mee met Robbert Dijkgraaf, René Smit en andere 'vrienden van de wetenschap'. Wat moet gebeuren om onze wetenschap te verbeteren? En hoe komt dit hoog op politieke en maatschappelijke agenda?

  Vrienden van wetenschap, een initiatief van het Innovatieplatform geleid door Robbert Dijkgraaf (KNAW) en Rene´ Smit (VU), wil komende weken een strategische agenda voor wetenschap samenstellen. Dit doen zij via een online discussie op www.vriendenvanwetenschap.nl en tijdens het slotevent op 2 december in Den Haag.

  Dan komen alle discussies samen en worden samengebald tot een pamflet dat aan de politiek wordt overhandigd. Toegang voor het event is op uitnodiging en is kosteloos. Aan de lezers van ScienceGuide worden 50 kaarten aangeboden. Wilt u het event bijwonen? Wees er snel bij en meldt u via het registratieformulier en voer de code sgsg58493 in.

  Discussiëren kan nu al via het online forum, als input voor het event. Bijvoorbeeld over het krachtige investeringsbeleid in kennis van Kanzlerin Merkel en minister Schavan, op basis van het artikel daarover van ScienceGuide. Maar ook over het opiniestuk van Joeri van den Steenhoven op ScienceGuide over de betekenis van de motie-Hamer en over ons interview met NWO-voorzitter Jos Engelen over hoe de kennissector zijn eigen betoog naar de rest van de samenleving wel wat mag opfrissen.

  Gerelateerd nieuws:
  17 oktober  Alleen het inzicht is niet voldoende