Composietenlab in Delft voor toegepast onderzoek

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Op het terrein van de TU Delft staat een nieuw composietenlab voor de opleiding Luchtvaarttechnologie. Het gaat om een initiatief van de hogeschool InHolland en de TU Delft. De officiële opening werd verricht door de InHolland-chef Jos Elbers en TU-voorman Hans van Luijk. Zij demonstreerden een belangrijk onderdeel bij het vervaardigen van composiet, namelijk het vacuüm zuigen. Maar voordat zij dit konden doen, werd burgemeester Verkerk gevraagd druk van de ketel te halen. Symbolischer kon haast niet.

Het composietenlab is in eerste instantie bedoeld voor practica voor studenten van de hogeschool InHolland. Maar er zullen ook opdrachten uit het bedrijfsleven aangenomen worden. Een van de geïnteresseerde bedrijven is Stork; Stork heeft de komst van het composietenlab actief gestimuleerd. Uiteindelijk moet het composietenlab rendabel worden. Begin 2006 zal de hele Delftse vestiging van de hogeschool InHolland naar het terrein van de TU Delft verhuizen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK