De ScienceGuide ‘Student van het Jaar 2005

Nieuws | de redactie
10 januari 2006 |

2005 was er één onderwerp, dat heel het hoger onderwijs bezig hield: de omgang met allochtone studenten, in het bijzonder met de moslims onder hen. De meest genoemde studenten van 2005 waren Samir A. en Mohammed B., mensen zonder naam en gezicht, maar over wie heel de Nederlandse samenleving praat. De redactie van ScienceGuide heeft daarom met de voorzitters van ISO en LSVb besloten dit jaar een student te bekronen die staat voor al die duizenden allochtone studenten die zich maatschappelijk en in hun studie voluit inzetten.

Wij hebben daarom besloten Murat Ersoy uit te roepen tot de ScienceGuide Student van het Jaar 2005. Murat is een student Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool. Hij heeft zich de voorbije jaren onderscheiden door een grote inzet voor zijn medestudenten, zowel in de zelforganisatie van Turkse studenten, als in de ontwikkeling van een ‘Talentenproject’ om nieuwe studenten meer kansen in hun studie te geven.

Webster University heeft Murat tijdens de ontvangst bij Mark Rutte verrast met een scholarship voor zijn vervolgstudie International Bussiness Studies.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK