Docentkwalificatie HO ter discussie

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Een doorbraak in het debat over eisen aan de kwalificaties van wo-docenten was merkbaar tijdens het WHOO-congres van Elsevier en ScienceGuide in juni. WUR-rector Speelman nam daar de handschoen van ISO-voorzitter Madelein Hofmijster op. Op OCW is deze eveneens ter hand genomen en wordt nu bezien hoe kwaliteitsstandaarden voor docenten zinvol geformuleerd kunnen worden.
Rutte zette tijdens het seminar op OCW hierover wel enige vraagtekens bij de wens dit bij wet te regelen. “Ik schrik hier wat voor terug. Je kunt ook wel in de wet zetten: ik vind dat het mooi weer moet zijn. Maar het is de vraag of een wettelijke bepaling op zich werkt. Ik denk dat je veel meer moet doen”. Tijdens de conferentie benadrukten zowel vakbonden als instellingen dat een professioneel statuut door de beroepsgroep zelf ontwikkeld zou moeten worden, zoals ook bij artsen en advocaten. Rutte riep de koepels op het gesprek met docenten en studenten hierover te entameren. De VSNU reageerde afhoudend: “Wij zijn geen beroepsgroep”.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK