Elite-uni’s in Duitsland aangewezen

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Tien werden gekozen, vijf zullen na deze zomer de uitverkorenen zijn voor Spitzenförderung. De Duitse onderzoekswereld heeft de universiteiten en hogescholen aangewezen die als toppers veel meer financiering krijgen. Grote ‘winnaars’ zijn München – waar de universiteit én de TU uitgekozen werden – en Baden Württemberg, waar vier van de tien gevestigd zijn: Tübingen, Karlsruhe, Freiburg en Heidelberg. Verrassend is dat de Humboldt Universität in Berlijn de ballotage niet overleefde en een instelling met een grote reputatie als Göttingen evenmin. Meest onverwachte succes had Bremen, dat ondanks grote financiële krapte door zijn dynamisch onderwijs en onderzoeksbeleid in de top doordrong, evenals Würzburg, Aachen en de Freie Universität in Berlijn.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK