Frans Leijnse

Nieuws | de redactie
30 januari 2006 |

Prof. Dr. Frans Leijnse studeerde Algemene- en Macrosociologie aan de Rijksuniversiteit te Leiden en promoveerde in de Technische Wetenschappen/Bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Twente op een proefschrift getiteld ‘Bevordering van Deeltijdarbeid’. Leijnse werkte achtereenvolgens aan de universiteiten van Groningen en Leiden, de Sociaal Economische Raad en de Katholieke Universiteit Nijmegen voordat hij van 1984 tot 1994 lid werd van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid en tevens vice-voorzitter van de fractie was van 1998 tot 1994. Vanaf 1993 bekleedde Leijnse de functie van decaan van de Faculteit der Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1998 tot 2005 was Leijnse voorzitter van de HBO-raad, vereniging van hogescholen. Als nevenfunctie is Leijnse sinds 2003 lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Daarnaast is hij vanaf 2000 bijzonder hoogleraar Sociaal-politieke aspecten van Verzorgingsstaat en overlegeconomie (Willem Drees-leerstoel) aan de Universiteit van Amsterdam. Frans Leijnse is lector Kenniscirculatie aan Hogeschool Utrecht sinds 1 januari 2005. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK