Grootste gift ooit voor Princeton

Nieuws | de redactie
26 januari 2006 |

Autoverzekeraar Peter B. Lewis van Progressive Corporation studeerde in 1955 af van Princeton. Nu heeft hij zijn universiteit een gift van 101 miljoen $ geschonken. Deze grootste gift uit haar historie is bedoeld om de uitvoerende kunsten en creatieve vakken aan de instelling een impuls gegeven. Lewis gaf 1 dollar meer dan de vorige ‘grootste gift’. In totaal gaf hij zijn alma mater hiermee meer dan 220 miljoen.

“This is an institution known worldwide for the excellence of its teaching and research in the humanities and social sciences and in the natural sciences and engineering,” aldus Lewis over zijn gift. “Princeton now aspires to a similar level of excellence and distinction in the creative and performing arts, and I am delighted to participate in achieving this truly important goal.” De universiteit meldt over de bestemming van het geld: “This will greatly increase the impact and prominence of our relatively small but extremely distinguished academic programs in creative writing, theater and dance, visual arts, and music performance, and it will enhance campus exhibition space and our stellar art museum.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK