Microkrediet voor ondernemende student in hbo

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Studenten van InHolland Rotterdam en Delft kunnen een microkrediet krijgen voor het starten van een eigen onderneming. Zij kunnen maximaal 18.000 euro krijgen, mits ze een goed businessplan overleggen. Na uiterlijk twee jaar moet het bedrag worden terugbetaald. Dit aanbod vloeit voort uit een samenwerkingsovereenkomst tussen de hogeschool en de Rabobank. Door middel van het verstrekken van microkredieten willen beide partijen twee doelen dienen: de regionale economie moet een impuls krijgen, en de aantrekkelijkheid van het hoger beroepsonderwijs kan zo worden vergroot.
De hogeschool selecteert de businessplannen op geschiktheid, de Rabobank beslist vervolgens welke worden gefinancierd. Het microkrediet is een combinatie van financiële hulp met begeleiding. De hogeschool begeleidt studenten met een microkrediet gedurende het eerste jaar na de start van hun bedrijf. Rabobank Rotterdam zal jaarlijks 180.000 euro aan microkredieten verstrekken. InHolland stelt eenmalig 100.000 beschikbaar, om eventuele verliezen op de microkredieten af te dekken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK