OECD en UNESCO treden op tegen internationale beunhazen

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

De OECD en de UNESCO hebben gezamenlijke richtlijnen uitgegeven voor internationaal hoger onderwijs. De richtlijnen schrijven voor dat in het buitenland aangeboden onderwijs niet van mindere kwaliteit mag zijn dan in het eigen land; dat instellingen open moeten zijn over hun kwaliteit, en hun kwaliteitszorg en accreditatie zoveel mogelijk internationaal moeten organiseren. De richtlijnen zijn met name gunstig voor ontwikkelingslanden, die nu vaak overstelpt worden met buitenlandse aanbieders waarvan de kwaliteit discutabel is of niet transparant. Overigens gaat het niet om bindende richtlijnen. Met name grote exporteurs van HO als de USA en VK wilden dat niet.

De NVAO laat tegenover ScienceGuide weten dat zij de aanbevelingen al toepast; ook werkt zij voor het accrediteren van internationaal onderwijs desgewenst samen met een buitenlandse accreditatieorganisatie. Met Duitse en Franse partners lopen zo reeds gezamenlijke accreditatieprocedures. Conform de Vlaamse regelgeving is nu de eerste buitenlandse accreditatie door de NVAO formeel overgenomen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK