OU trekt levenlangleren project EU

Nieuws | de redactie
30 januari 2006 |

Het Onderwijstechnologisch expertisecentrum (OTEC) van de OU wordt projectleider van het EU-project TENCompetence. Dit project van ruim 13 miljoen € moet een gestandaardiseerde, vrij beschikbare infrastructuur ontwikkelen voor competentiegericht en levenslang leren. Deze zal zowel formeel als informeel leren ondersteunen, van zowel individuen, groepen en organisaties. De infrastructuur en de bijbehorende modellen en methoden worden vrij beschikbaar gesteld (open source). De ambitie is om een grootschalig gebruik in Europa te stimuleren en een netwerk op te bouwen van gebruikers en partijen die commerciële diensten aanbieden op het netwerk. Het project gaat opleiders en tussenpersonen trainen in het werken met de TENCompetence infrastructuur en modellen. Ook Surf, Universität Hannover, UvA, University of Bolton en Logica CMG zijn actief in dit project.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK