Studenten ontwikkelen open technologie voor woningcorporaties

Nieuws | de redactie
26 januari 2006 |

Aan het Instituut voor Informatica van de HvA start in samenwerking met een drietal grote woningcorporaties een groot open source project. In eerste instantie wordt door studenten een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheid om bij de corporaties meer open technologie in te zetten. De woningcorporaties denken dat zij daarmee mogelijk: meer sturing krijgen over de ict- ontwikkeling, flexibeler en sneller kunnen inspelen op veranderingen en bovendien kwalitatieve verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Het project biedt studenten de gelegenheid om op broncodeniveau kennis van softwareontwikkeling te verwerven. En doordat er onder de studenten veel wisselingen zijn (het verloop is 200% per jaar) is het een grote uitdaging om zeer inzichtelijk te werken en goed te documenteren. Voor zowel docenten als studenten wordt een professionalisering in (het onderwijs van) software engineering bereikt.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK