Tirannie in Belarus verergert

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

De VN-rapporteur voor Belarus slaat alarm over de verslechtering van de toestand in de dictatuur van Loekashenko. Adrian Severin komt met een nieuw rapport waarin hij onder meer de verdergaande repressie van ‘middenveld’ organisaties, als die van de studenten, bekritiseert. Nieuwe wetgeving maakt het nu strafbaar met vijf jaar gevangenis om met internationale vertegenwoordigers kritisch te spreken over de situatie in het land. Severin noemt ‘een steeds toenemend totalitair denken en systeem’ volgens het oude Sovjet-model kenmerkend voor het regime. Economisch kan het voortbestaan doordat via wapensmokkel en zeer lage Russische energieprijzen de bevolking ‘koest’ gehouden wordt, zo analyseert Severin.
Volg hier de situatie op de voet. De Noorse Studentenes Landsforbund organiseert een Europawijde handtekeningenactie voor de studenten daar. Teken hier


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK