Titulatuur naar rond archief

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Het kabinet legt het advies van de commissie Review Degrees van professor Abrahamsen ad acta. Een nieuwe HO-titulatuur, met name in het hbo, blijkt een te hete aardappel en op wens van de Kamer zal OCW zelfs “een contra-expertise” vragen op het rapport. Hiervoor worden de AWT en NVAO ingeschakeld, onder meer voortbouwend op een interne uitwerking van de criteria voor onderzoek bij de NVAO. Ook zal een bijeenkomst dit voorjaar van adviesraden, koepels, werkgevers en Vlaamse gesprekspartners de hbo-titulatuur doornemen. Probleem was dat Abrahamsen c.s. een soort tussencategorie van titels suggereerde. De Kamer vond dat dit onduidelijkheid in de hand zou werken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK