Unieke master in hbo

Nieuws | de redactie
30 januari 2006 |

OC&W heeft besloten tot bekostiging van een nieuwe masteropleiding ‘Dovenstudies/Leraar Nederlandse Gebarentaal’ aan de HvU. Deze hbo-opleiding is enig in zijn soort in Europa. Zij wil in Nederland, maar ook internationaal een belangrijke functie gaan vervullen bij de verdere emancipatie en maatschappelijke participatie van doven. De studie is ook volledig toegankelijk voor mensen met een auditieve handicap. De bekostiging wordt toegekend, omdat op steeds meer maatschappelijke terreinen kennis over doven en doventalen nodig is en omdat de opleiding prima aansluit bij de sterke behoefte aan professionalisering van de kennis omtrent de inzet van gebarentaal in een onderwijs en zorgcontext.Dit hangt samen met de vergrote vraag naar deskundigheid binnen het reguliere onderwijs op het gebied van doofheid, dovencultuur en Nederlandse Gebarentaal en de toenemende problematiek rond slechthorendheid en ouderdomsdoofheid.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK