USA ‘rapidly eroding’

Nieuws | de redactie
31 januari 2006 |

De berichten over zelfkritische analyses van de Verenigde Staten als ‘kennisland’ blijven aanhouden. Task Force on the Future of American Innovation heeft een nieuw rapport uitgebracht, dat de zwakke plekken analyseert en pleit voor nieuwe investeringen. “The United States still leads the world in research and discovery, but our advantage is rapidly eroding, and our global competitors may soon overtake us. In education, for example, the share of worldwide undergraduate science and engineering degrees awarded by U.S. universities has dropped to around 500,000 annually, while S&E degrees awarded by Asian universities top 1.2 million.” De Task Force bestaat onder meer uit mensen van Intel, Microsoft en de Science Coalition. U vindt hun stuk hier.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK