Veel kometenstof in Stardust

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

De wetenschappers van Nasa zijn “ecstatic.” Bij de eerste analyses van de op aarde teruggekomen sonde Stardust hebben zij grote hoeveelheden stofdeeltjes van de komeet Wild 2 en van uit de interplanetaire ruimte aangetroffen. “The collection of cometary particles has exceeded our expectations,” zegt Dr. Donald Brownlee, Stardust principal investigator van de University of Washington, Seattle. “We were absolutely thrilled to see thousands of impacts on the aerogel.” U kunt hier zelf live het werk van de onderzoekers volgen via de webcam in de Stardust Cleanroom in het Johnson Space Center in Houston, Texas.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK