WO lift mee met HBO-zorgpolis

Nieuws | de redactie
27 januari 2006 |

Universiteiten die met een hbo-instelling een gezamenlijke bestuurlijke opzet kennen, kunnen hun mensen meeliften met collectieve zorgpolis die de HBO-raad heeft overeengekomen. Aangezien het de universiteiten collectief niet wilde lukken tot zo’n deal te komen met een zorgverzekeraar, zijn de wo-instellingen op eigen contracten aangewezen en zijn hun studenten aangewezen op het LSVb/ISO-contract.
Nu blijkt, dat de opzet van de ‘HBO-raad polis’ zodanig is, dat universiteiten als de UvA, VU en Wageningen – die met respectievelijk de HvA en HES Amsterdam, Windesheim en enkele agrarische hogescholen als Larenstein besturenfusies hebben – kunnen participeren in het hbo-collectief. De daarmee verbonden aanzienlijke voordelen voor studenten en medewerkers komen zo ook de wo-mensen toe. Bij de zorg is het binair stelsel kortom inmiddels verleden tijd gemaakt.

TK-specialist Pieter Omtzigt analyseert : “Er is in de nieuwe wetgeving bewust gekozen voor open constructies voor de collectiviteiten en je ziet hier dat dit positief uitwerkt. Nu een soort HBO-plus collectief kan ontstaan maakt dat, dat het HO alleen maar sterker komt te staan ten opzichte van verzekeraars. Dat is mooi meegenomen, want zo kan nog beter maatwerk en meer korting bedongen worden. Verzekeraars maakt het immers echt niet uit of een docent of student een hbo-er of wo-er is.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK