14 honours programmes als experiment

Nieuws | de redactie
15 februari 2006 |

De experimenten rondom de selectie van studenten worden volgend jaar uitgebreid met veertien honours programma’s als aanvulling op de proeven met de selectie aan de poort. De toekenningen zijn gelijkelijk verdeeld over hbo en wo. De Hogeschool Utrecht (HU) krijgt groen licht voor twee honours programma’s: Masterclass Integrated Product Development bij de faculteit Natuur en Techniek en een Topclass Economie en Management bij de faculteit Economie en Management. De twee trajecten gaan komend collegejaar van start. Ze duren twee jaar en de HU heeft voor beide jaren subsidie gekregen. De klassen zullen maximaal 25 studenten herbergen en onder leiding komen te staan van een lector. Staatssecretaris Rutte is er van overtuigd dat dergelijke instrumenten leiden tot meer differentiatie in het hoger onderwijs. Het CDA kreeg in dat verband in het Kamerdebat gedaan dat OCW de honours programma’s aan het programma ‘Ruim baan voor Talent’ toevoegde.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK