Diplomering HO beter borgen

Nieuws | de redactie
13 februari 2006 |

De naleving van de regels rond de diplomering en examinering in het HO en het toezicht door de Raden van Toezicht zijn niet overal geborgd, concludeert de inspectie. Instellingen leven de regels nu niet altijd na omdat ze onbekend zijn met de regelgeving of omdat regelingen onduidelijk zijn. Ook worden regels bewust overtreden. De inspectie stelt daarnaast vast dat een deel van de regelgeving contra-productief is. Dit is ondermeer het geval bij de koppeling van de inrichting van de examens aan een normatieve studielast. Daarnaast blijkt de wet in sommige gevallen onvoldoende waarborgen te bieden voor onafhankelijkheid. De inspectie acht de resultaten uit haar steekproef zodanig dat de genoemde risico’s bij meer instellingen in het hoger onderwijs kunnen voorkomen. Hierdoor kan het maatschappelijk vertrouwen in getuigschriften van het hoger onderwijs onder druk komen te staan.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK