Genetische databank helpt ziekten voorkomen

Nieuws | de redactie
13 februari 2006 |

De Amerikaanse Nationale Gezondheidsinstituten gaan een genetische databank opzetten. Hierin komen de genetische data van duizenden mensen. De databank maakt het mogelijk dat onderzoekers de genetische data van zieke en gezonde mensen met elkaar vergelijken om te zien of lijders aan specifieke ziekten bepaalde genen gemeenschappelijk hebben. Het project wordt opgezet in samenwerking met biotechnologische bedrijven. Het project bouwt voort op twee grote andere projecten: het menselijk genoom project, afgerond in 2003, waarin de locatie van menselijke genen op de chromosomen werd vastgesteld; en het HapMap project, waarin genetische verschillen tussen bevolkingsgroepen werden vastgesteld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK