Klimaatcompensatie in het HO?

Nieuws | de redactie
23 februari 2006 |

Internationalisering is mooi, maar voor klimaat en milieu niet altijd. Onderzoekers, bestuurders, docenten en studenten vliegen de hele wereld over. De VOS-fractie bij de Groningse universiteit wijst daarom op het Trees for Travel-project. Daarin is het mogelijk om voor een klein bedrag per vlucht de Klimaateffecten neutraliseren. Met de opbrengsten financiert Trees for Travel de aanleg en het behoud van bos, minimaal zoveel als nodig is om binnen een jaar alle uitgestoten broeikasgassen ten behoeve van uw vliegreis(-zen) te compenseren. Een instelling krijgt hiervoor ook een certificaat. VOS stelde in de U-raad dat het graag zou zien dat de RUG de ministeries die hier al aan mee doen, volgt en voor al de reizen van haar medewerkers het Trees for Travel-project steunt. Meer info op www.treesfortravel.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK