Marijk van der Wende naar VU

Nieuws | de redactie
2 februari 2006 |

Prof. dr. Marijk van der Wende wordt hoogleraar Onderwijskunde bij het Onderwijscentrum van de Vrije Universiteit. Haar leeropdracht betreft de innovatie van het hoger onderwijs. Zij blijft verbonden aan Cheps in Twente en IMHE van de OECD. Naast haar onderzoekstaken gaat ze zich bezighouden met de VU- Windesheim-brede institutionele ontwikkeling op het terrein van “diversiteit en excellentie”. Daarbij gaat het erom wetenschappelijke kennis omtrent de effectiviteit van innovaties in het hoger onderwijs te ontwikkelen en die kennis te verbinden met de beleidsontwikkeling en besluitvorming inzake innovaties. Binnen VU/Windesheim richten deze innovaties zich op leerwegen die aansluiten bij de diverser wordende studentenpopulatie (allochtone studenten, doorstromers uit het hbo, buitenlandse studenten) en de behoefte om meer excellentie te ontwikkelen. Bijvoorbeeld in honours tracks, academische plusprogramma’s voor getalenteerde studenten.
Lees hier Van der Wende’s meest recente opiniestuk op ScienceGuide, in reactie op een analyse van Norbert Verbraak van Fontys.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK