Universiteiten Gent en Brussel starten Europese opleiding fotonica

Nieuws | de redactie
16 februari 2006 |

De Faculteiten Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel en de Universiteit Gent starten vanaf 1 oktober 2007 met een gezamenlijke Master in de Ingenieurswetenschappen: Fotonica. De opleiding wil de student grondige inzichten en vaardigheden bijbrengen in o.a. lasers, fotonische materialen, componenten en systemen zoals optische sensoren en detectoren. Toepassingen zijn onder meer te vinden in de informatie- en communicatiesector, de geneeskunde en de biotechnologie, de (grote of gesofisticeerde) instrumenten voor bijvoorbeeld materiaalonderzoek, maar ook in de kosmologie, de bouwkunde, de kwaliteitscontrole van producten.

Bovendien heeft de Europese Unie aan een consortium met ondermeer de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel groen licht gegeven voor de uitwerking van een Europese Erasmus Mundus Master of Science in Photonics (www.master-photonics.org). Deze Engelstalige opleiding zal samen met drie buitenlandse partners worden ingevuld: de University of St. Andrews en de Heriot-Watt University (beide Schotland) en de Kungliga Tekniska Högskolan (KTH Stockholm, Zweden).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK