3TU krijgt FES-geld

Nieuws | de redactie
14 maart 2006 |

De drie technische universiteiten krijgen eenmalig 50 miljoen euro om samen vijf toponderzoeksinstituten op te richten. Met het geld kunnen zij dertig nieuwe hoogleraren aanstellen voor deze ‘Centers of Excellence’. Dat heeft het kabinet besloten Het geld komt uit het Fonds Economische Structuurversterking, de ‘aardgasbaten’. De oprichting van de vijf toponderzoeksinstituten is een beslissende stap op weg naar de 3TU-federatie. De samenwerking moet hun internationale positie versterken op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisvalorisatie. Zij brengen in de Centers of Excellence hun toponderzoek samen op belangrijke onderzoeksgebieden als nanotechnologie, ICT en duurzame energie. Daarnaast trekken zij dertig nieuwe hoogleraren aan. Na de opstartfase maakt de federatie zelf geld vrij om de nieuwe hoogleraren in dienst te houden en de vijf onderzoeksinstituten verder uit te bouwen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK