Noors onderzoek naar agressie jongeren aangepakt

Nieuws | de redactie
15 maart 2006 |

Jongeren worden niet agressief van het beoefenen van vecht-en krachtsport, zoals eerder in onderzoek door de Universiteit van Bergen werd gesteld. Het Noorse onderzoek bevat onvolkomenheden waardoor deze conclusie niet had mogen worden getrokken, zo stelt prof.dr. Kees van Montfort, hoogleraar Kwantitatieve Bedrijfskundige Onderzoekstechnieken in zijn inaugurele rede aan Nyenrode. Van Montfort heeft het onderzoek bestudeerd en opnieuw gedaan en concludeert dat het oorzakelijk verband – de causaliteit – niet is aangetoond. Integendeel, indien de methoden van het leggen van causale verbanden correct zouden worden toegepast, zou de tegenovergestelde conclusie worden bereikt. Kees van Montfort promoveerde in 1989 te Leiden, waarna hij in dienst trad bij Hoogovens als Hoofd van de Afdeling Kwantitatieve Methoden. Hij publiceerde in diverse (inter)nationale bedrijfseconomische en statistische tijdschriften. Naast zijn wetenschappelijk werk is hij actief als Statenlid in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Van Montfort aanvaardde afgelopen vrijdag zijn leerstoel met de oratie Meten is Weten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK