Obstructie zou Rutte willen afstoppen

Nieuws | de redactie
15 maart 2006 |

Binnen de coalitie zijn de naijleffecten van de raadsverkiezing steeds meer merkbaar, ook op HO- terrein. Vanuit verschillende kringen wordt gemeld, dat in de Kamer -onder meer bij regeringspartij D66- een sterke neiging bestaat de ambitieuze wetgeving van Mark Rutte nu flink in de vertraging te sturen. Zo zou openlijk een ‘obstructie-aanpak’ gekozen gaan worden ‘om Mark Rutte geen succesjes meer te gunnen dan de Wet Werk en Inkomen.’ De leerechten zouden daarbij gekoppeld worden aan de behandeling van de nog niet ingediende wet HOO, waarover in de Kamer zeer lage verwachtingen bestaan. Hier kan een rol spelen, dat D66 zich als onderwijs en kennispartij wil profileren en daarbij een succesvolle liberale concurrent op dit terrein wil voorkomen. De sleutel zou daarom in handen zijn van de PvdA. Deze heeft al onder Nijs de switch gemaakt naar een meer open bestel en steunde ook Rutte op hoofdlijnen consequent.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK