Polen steunt ‘Mission to Minsk’

Nieuws | de redactie
31 maart 2006 |

Het Pools HO en de regering-Marcinkiewicz doen een radicale stap om de Witrussische studenten te hulp te schieten. Zij beloven dat zij de gevangenen onder hen gratis zullen toelaten en levensonderhoud zullen bieden als zij door het regime vrijgelaten zouden worden. In een gezamenlijke intentieverklaring is dit bekrachtigd en zijn tenminste 300 plaatsen voor de studenten gereserveerd. Presidentskandidaat Milinkievicz was naar Warschau gekomen om aan de formele ondertekening deel te nemen.
Ook de Nederlandse studenten in hun ‘Mission to Minsk’-busje waren aanwezig. Marcinkiewicz en Milinkiewicz beide ondersteunden hun initiatief en ondertekenden de brief die de studenten in Minsk aan dictator Loekasjenko willen overhandigen.

Professor Tadeusz Luty, de rector van Wroclaw en voorzitter van de Poolse VSNU,   meldt op Witrussische oppositiesites: ” that the call to support Belarusian students is addressed to all Polish universities. His Academy has already admitted several Belarusian students. They study for free, and have places in the hostel. 8 students of the European Humanities University in Minsk, liquidated by the Belarusian government, study in Bialystok in the Highest School of Public Administration. The rector, a member of the European Parliament Professor Barbara Kudrycka told that her school is ready to admit new Belarusian students.” Op de speciale pagina gewijd aan Belarus vindt u meer documentatie en links over de repressie en het studentenverzet.
«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK