Sociale innovatie krijgt meer aandacht

Nieuws | de redactie
29 maart 2006 |

Prof. Dr. Willem de Lange is de nieuwe lector Human Resource Management bij Avans Hogeschool en gaat zich daarin richten op het thema sociale innovatie. De Lange noemt het zijn persoonlijke missie het slaan van een brug tussen wetenschap en samenleving, tussen theorie en praktijk. Sinds 2004 is hij hoogleraar Organisatiewetenschappen aan de UvT. Zijn hoofdfunctie is echter senior onderzoeker en adviseur bij de OSA, de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek. In zijn onderzoeks- en advieswerk richt hij zich onder meer op de gebieden leeftijdsbewust personeelsbeleid, kwaliteit van arbeid, de ontwikkeling van medewerkers en arbeidsverhoudingen en – voorwaarden.  De Lange is bovendien hoofdredacteur van het Tijdschrift voor HRM en publiceerde in 2004 samen met Jeroen Koppens het boek ‘De duurzame arbeidsorganisatie’. Zijn thema is duidelijk en vogue, want ook het Innovatieplatform heeft een nieuw ‘sociale innovatie’ project in gang gezet.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK