Topopleiding voor docenten in de maak

Nieuws | de redactie
14 maart 2006 |

De OU en Fontys plannen een nieuwe academische topopleiding voor leraren. Deze nieuwe master-opleiding is bedoeld voor leraren die willen doorgroeien in hun vak als leraar en niet als manager. De plannen worden nu concreet uitgewerkt, maar de eerste contouren zijn inmiddels zichtbaar: deze intensieve opleiding zal bestaan uit een combinatie van zelfstudie, masterclasses en ontwerpopdrachten, en zal zo’n 18 maanden in beslag nemen. Naast de Open Universiteit en Fontys zullen ook andere kennisinstellingen expertise inbrengen. Er worden studiegroepen gevormd van circa 25 personen, die elkaar op verschillende locaties ontmoeten. De doelgroep bestaat uit leraren die een jaar of tien werken en zich dan verder willen verdiepen. Het gaat dan om een breed spectrum in alle sectoren: van leraren basisonderwijs die het rekenonderwijs willen uitbouwen tot en met docenten in het voortgezet onderwijs die binnen hun vaksectie nieuwe ontwikkelingen willen introduceren. De nieuwe opleiding zal in de loop van 2007 beginnen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK