29 miljoen voor nieuwe zij-instromers

Nieuws | de redactie
13 april 2006 |

Een deel van de leraren kan op dit moment geen baan vinden in het onderwijs. Maar op de langere termijn heeft het onderwijs deze mensen hard nodig. Daarom steekt OCW 29 miljoen in het behoud van pas afgestudeerden van de Pabo. Uit arbeidsmarktanalyses blijkt dat het tekort in het voortgezet onderwijs na 2007 oploopt. Voor het primair onderwijs is dat na 2010. Het geld is bestemd voor scholen uit regio’s met de grootste werkloosheid onder pas afgestudeerden.  Scholen mogen het geld gebruiken om leraren primair onderwijs door te laten stromen naar het voortgezet onderwijs. Zij kunnen dan zij- instromer worden en binnen twee jaar volledige bevoegdheid krijgen. Ook mogen scholen de pas afgestudeerden onder bepaalde condities boven de formatie aanstellen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK