Een vrij Belarus gebouwd

Nieuws | de redactie
25 april 2006 | De studenten van Mission to Minsk, LSVb en politieke jongeren organisaties demonstreren morgen bij de Westergasfabriek in Amsterdam door daar een Wit-Rusland na te bouwen, waar wél vrijheid van meningsuiting is. De Wit-Russen gaan die dezelfde dag in Minsk eveneens massaal de straat op. De oppositie koos deze herdenkingsdag van het nucleaire ongeluk in Tjernobyl omdat in Wit-Rusland zelfs het herdenken van de slachtoffers daarvan verboden is.In het Amsterdamse miniatuur-Belarus zijn landgrenzen, steden en infrastructuur nagebouwd en zullen films vertoond worden over de situatie in Minsk. Ook treden bands op en er spreken ervaringsdeskundigen uit Wit-Rusland. De actievoerders zullen, net als de demonstranten in het echte Minsk, met tentjes ’s nachts in hun eigen Wit-Rusland verblijven.

De demonstratie in Amsterdam is onderdeel van een Europese demonstratieserie tegen het regime van de dictator Loekasjenko en vóór vrijheid van meningsuiting voor de Wit-Russen. Amsterdam, Parijs, Warschau en andere Europese steden demonstreren mee met de Wit- Russen. De demonstratie op het manifestatieterrein van de Westergasfabriek in het Westerpark te Amsterdam vangt aan om 19:00. De organisatie is in handen van Mission to Minsk. Voor meer informatie www.missiontominsk.com.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK