Heertje: “Het was niet de bedoeling”

Nieuws | de redactie
20 april 2006 | Na meer dan vijftig jaar verbonden te zijn geweest aan de Universiteit van Amsterdam neemt prof. dr. Arnold Heertje afscheid. In zijn afscheidscollege Het was niet de bedoeling. Algemeen evenwicht, Banachruimten en Europees mededingingsbeleid  legt Heertje aan de hand van de Paretiaanse welvaartstheorie een fundamentele theoretische grondslag voor een consistent en overzichtelijk mededingingsbeleid. Dit uitgangspunt spitst hij toe op het Europese mededingingsbeleid van Eurocommissaris mevrouw Neelie Kroes.

Voorafgaand aan de afscheidsrede, van 10.00 tot 15.00 uur, vindt onder de titel Economics from all sides een seminar plaats in de Doelenzaal, Singel 425, Amsterdam. Een keur van hoogleraren zal daar optreden: Ariel Rubenstein, Donald Walker,  Heinz Kurz,  Geoff Harcourt, Eytan Sheshinski en Bertram Schefold.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK