LSVb-voorman wethouder in Amsterdam

Nieuws | de redactie
11 april 2006 |

Maarten van Poelgeest wordt lid van het college van B&W in de hoofdstad. De oud-voorzitter van de LSVb gaat de portefeuilles Ruimtelijke Ordening en Grondzaken beheren alsmede het ICT-beleid inclusief de glasvezelontwikkeling. Hij was al lijsttrekker voor GroenLinks in Amsterdam en sinds vijf jaar fractieleider van zijn partij. Van Poelgeest kwam in 1998 in de raad. In de onderhandelingen voor het college slaagde hij er in eerst electoraal concurrent SP en vervolgens oud-collegepartner de VVD buiten een uiteindelijk akkoord met de PvdA te krijgen. Tegen hardnekkige geruchten in wordt UvA-bestuurder Ankie Verlaan geen wethouder voor de PvdA en blijft wethouder Aboutaleb op zijn educatie-post.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK