Lubbers: “Lowlands University motiveert mij”

Nieuws | de redactie
21 april 2006 | In de Lowlands University vorige zomer luisterden bijna 2000 mensen naar het college van Ruud Lubbers over het behoud van de aarde. Nu gaat de oud-premier samen met zijn Lowlands University-collega Wubbo Ockels on tour: in mei bezoeken beide hoogleraren de grootste poppodia van Nederland, georganiseerd door Coolpolitics. En dat met één gezamenlijk doel: het beschermen van de aarde.  Ockels, hoogleraar Ruimtevaarttechniek in Delft, gaat in op de technologische en wetenschappelijke kant van duurzaamheid.

Ruud Lubbers zei tegen ScienceGuide: "Ik geef verder geen colleges meer, maar hiervoor maak ik een uitzondering. Het onderwerp en het Earth Charter vind ik daar belangrijk genoeg voor. En het heeft mij zeer getroffen, dat voor mijn boodschap hierbij juist bij jongeren grote belangstelling en betrokkenheid bestaat."

Hij noemde de ervaring in dit verband tijdens de Lowlands University “een zeer bijzondere belevenis. Het motiveert mij om juist bij jongeren dit betoog verder te brengen.” Hij noemde het werk van Coolpolitics hieraan “voortreffelijk, het zijn ook voortreffelijke mensen.”

Lowlands University on Tour trekt langs drie zalen. Op 2 mei in de Effenaar in Eindhoven, 3 mei in NightTown in Rotterdam en op woensdag 10 mei in Tivoli in Utrecht. De Kaartverkoop loopt via door Ticket Service in 150 grotere postkantoren, 100 grotere Free Record Shops, VVV’s en GWK’s, 0900-300.1250 (€ 0,45 p.m.) en www.ticketservice.nl.
Lowlands University zal deze zomer op 18, 19 en 20 augustus opnieuw het hoogtepunt blijken te zijn van het Lowlands festival. Wederom zullen vooraanstaande hoogleraren  colleges geven in alle mogelijke disciplines.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK