Nieuwe holocaustfeiten onthuld

Nieuws | de redactie
18 april 2006 | Nazi-Duitsland plande de uitroeiing van de Joden nog grondiger dan al bekend was. Zo werd een massamoord voorbereid op de Joodse vluchtelingen in Palestina en de implementatie daarvan in gang gezet toen het Afrikakorps van generaal Rommel Egypte leek te gaan veroveren. Een commandogroep van SS- officieren zette deze operatie in Tobruk en vanuit Athene in gang en ook de steun van de Palestijnse Mufti el- Hoessein werd ingezet. Na de verovering van de Britse kolonie Palestina zouden de half miljoen Joodse inwoners met hulp van de aanhangers van de Mufti opgejaagd en vermoord worden.De SS-chef van deze operatie, Walther Rauff, had ervaring met deze aanpak. In Servië en Rusland had hij mobiele gaskamers gemanaged en met lokale antisemitische groepen tenminste 100.000 mensen laten doden in 1941-1942. De overwinning van de Britten bij El-Alamein voorkwam de concrete uitvoering van Rauffs plan. Hij richtte zich toen op de Joodse inwoners van Tunesië, dat nog bezet was. De Duitse historici Mallmann en Cüppers hebben deze onbekende aspecten van de geschiedenis van de Holocaust in een nieuw boek gepubliceerd. Massamoordenaar Rauff ontsnapte later uit een gevangenkamp in Italië en werd geheime dienst officier in Syrië, waar hij opnieuw Joden ging vervolgen. Na een staatsgreep aldaar vluchtte hij naar Chili en leefde er ongestraft tot zijn dood in 1984.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK