Studentenpartij blijft in Delfts college

Nieuws | de redactie
5 april 2006 |

Hoewel studentenpartij STIP bij de verkiezingen terugging van 3 naar 2 zetels, doet ze toch mee aan het college. STIP doet mee aan een coalitie met PvdA, VVD en GroenLinks. Lian Merkx (STIP) krijgt de portefeuilles milieu, cultuur, recreatie, binnenstad en personeel. Zij volgt daarmee Christiaan Mooiweer op, die de afgelopen twee jaar wethouder was voort STIP. Mileuwetenschapper Lian Merkx werkt momenteel bij de universiteit Delft. Eerder was zij bestuurslid van het ISO. Overigens zijn de collegeonderhandelingen nog gaande. Een collegeakkoord kan naar verwachting volgende week gesloten worden. Het nieuwe college wordt geïnstalleerd op 25 april. Ook Amsterdam krijgt een oud- studentenleider in het college: oud-LSVb-voorzitter Maarten van Poelgeest wordt zeer waarschijnlijk wethouder voor GroenLinks.  


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK