Werkgevers willen snelle fusie 3 TU’s

Nieuws | de redactie
10 april 2006 |

De federatievorming door de Delftse, Twentse en Eindhovense universiteiten ‘schiet niet op’, volgens VNO-NCW voorzitter Bernard Wientjes. Tijdens een conferentie over dit thema gaf hij aan dat het proces niet ver en niet stevig genoeg gaat. Het zou leiden ‘tot eindeloze praatgroepen’ en niet tot ‘tempo’. Wientjes riep op tot meer ambitie en versnelling: ‘Ga echt samenwerken, verdeel de taken en kom tot fusie. Hij meent dat de drie TU’s daarmee zelfs de wereldtop kunnen halen door aansluiting te vinden met het EIT-idee van Barroso, dat hij als kennisnetwerk ondersteunt. Wientjes zette in UT- Nieuws deze ambities af tegen zijn perceptie van de rest van het wo. De universiteiten acht hij niet goed bezig, omdat ‘die zich kennelijk ten doel stellen allemaal gelijk te zijn en ook zo breed mogelijk. Maar daar redden we het niet mee in deze tijd van steeds voortschrijdende globalisering.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK